Bezienswaardigheden

Rotterdam bruist. Ontdek zelf Rotterdams mooiste pareltjes in onderstaande Top 10. En... allemaal op directe loopafstand van Rodin.

Dus ga je op pad, dan is Rodin een prima halte voor een lunch, een bakje koffie of borrel en uiteraard diner.

Image

1. Centraal Station

Het nieuwe Centraal Station is in 2014 geopend. De opvallende vorm van de nieuwe stationshal is een echte blikvanger en vormt de fraaie entree tot de stad.

Image

2. Coolsingel

Hou je van gezellig shoppen? Rotterdam heeft vele leuke winkels. En een wandeling over de Coolsingel – met het Stadhuis, het Postkantoor en de Koopgoot – is zeker de moeite waard.

Image

3. Markthal

In de Markthal vind je kramen met verse producten, food shops en diverse restaurants. Het dak heeft de vorm van een grote boog met een imponerend kunstwerk op het plafond.

Image

4. Kubuswoningen

Een surrealistisch 'bos' van 45-graden gekantelde kubusvormige appartementen. Één daarvan is een museum dat dagelijks geopend is voor publiek.

Image

5. Witte de Withstraat

Een levendige en hippe straat in het centrum van Rotterdam. Het biedt tal van eetgelegenheden (waaronder ons café-restaurant Rodin), galeries en bijzondere winkeltjes.

Image

6. Museumpark

Het culturele hart van Rotterdam. Hier vind je internationaal gerenommeerde musea als Boijmans Van Beuningen, de Kunsthal, het Nieuwe Instituut, Chabot Museum en Natuurhistorisch Museum.

Image

7. Erasmusbrug

De 800 meter lange brug (geopend in 1996), ook wel 'De Zwaan' genoemd, verbindt de noordelijke en zuidelijke delen van Rotterdam. De brug biedt een fraai uitzicht op rivier de Maas.

Image

8. Haven Rotterdam

De grootste haven van Europa is één van de belangrijkste kruispunten van de goederenstroom ter wereld. Zelf ervaren? Dat kan met de Spido Havenrondvaart en de Watertaxi.

Image

9. ss Rotterdam

Dit schip is gebouwd in de late jaren '50 in Rotterdam. De 576 hutten zijn nu omgebouwd tot 254 hotelkamers. Doe een tour door het schip of bekijk het uitzicht op de skyline vanaf het dak.

Image

10. Euromast

Deze toren (1960) is letterlijk een hoogstandje. Op 100 meter hoogte is een restaurant met 360-graden uitzicht. Of ga naar de top en zie de skyline van Rotterdam vanaf 185 meter hoogte.

Image